När jag skaffade MC-kortet, så sålde jag av dem flesta veteranmopederna. Så att jag skulle får råd att köpa en Yamaha MT09SP. Det ångrade jag inte då, men idag... Jag hade ju flera moderna mopeder kvar, men dem accepterades inte på veteranmopedrallyn. Jag deltog två gånger med motorcyklar, men det var ju ingen utmaning att köra ifrån moppar med motorcyklar... Så jag ville ha en veteranmoped! Problemet är, att de har med tiden blivit SÅ j*vla dyra. Men jag gav inte upp, så jag la upp en Rieju RRX för byte mot veteranmoped. Önskade byte mot veteranmoped med sachsmotor eller Honda MT/MB.

Jag fick NOLL napp för sachsmopeder, men flera som ville byta mot en Honda MT. Problemet var ju dock att alla fanns alldeles för långt bort.
Men till slut, en kille hade en Honda MT5 han kunde byta. Så han åkte a-traktor från Stockholm, hem till mig. Det tog dem c:a 3 timmar! (med normal bil hade det tagit 1 timme...)Så till slut, fick jag hem den. OCH den var i BEDRÖVLIGT skick. T.o.m så jag nästan ångrade bytet, för RRXen var i mycket bättre skick...
Och som vanligt med tonårsmek, inte en sak rätt! Stötdämparna satt fel, motorn satt löst, sadeln var burklackerad (Ja, SADELN!), gängpaj på trottellocket, stötdämparna fram läckte, styrlagret obefintligt, lacken burlack babyblå o.s.v. Ja se själv på bilderna.

Jag fixade till den lite lätt så att jag iallafall kunde provköra den.
Och hur gick provkörningen? Ja, ni har HELA byggserier här på Youtube. Just nu 14 avsnitt nu kan njuta utav.
Första gången jag gör en byggserie såhär, och första gången jag pratar i kameran. Så i dem första avsnitten är jag lite stel och ovan. Men med tiden blir jag mer avslappnad och det blir mer naturligt!

Avsnitt 1: BYGGSTART


Avsnitt 2: Fått hem nya delar


Avsnitt 3: DEMONTERING!


Avsnitt 4: SLIPNING & BLÄSTRING!

 


Avsnitt 5: LACKERING!


Avsnitt 6: MONTERING!

 


Avsnitt 7: MONTERING + DEMONTERING MOTOR!


Avsnitt 8: PORTNING OCH MONTERING MOTOR


Avsnitt 9: SPACERS!

 


Avsnitt 10: PORTNING, FÖRBRÄNNINGSRUM, AVGASRÖR

 


Avsnitt 11: CYLINDERMONTAGE, VAKUMKRAN, INSUG


Avsnitt 12: TÄNDSYSTEM OCH INSTRUMENTPANEL


Avsnitt 13: ELSYSTEM


Avsnitt 14: START!


 

Och såhär ser den ut idag! (2022-01-16)